2018-03-07

Napfény...

"Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindenkivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd… 
A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét. A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és minden őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk."  
Elbert Hubbard
Még február volt és hideg amikor ezek készültek. Napfény csalogatónak készült ez a kókuszos sütemény (ha jól emlékszem, akkor a recept INNEN való). 
Egy kis napfényt sikerült elcsípnem a fotózáskor, már a blogig azonban nem jutottam el. 
A két kicsi szív mintája a Brodeuse Bressane blogról származik. Szinte repült a tű amikor hímeztem, s  gyorsan elkészültek :).

El sem hiszem, hogy a múlt héten az egyik reggel (munkába menet) -18C mutatott a kocsiba a hőmérő. Most meg süüüüüüüüt a nap és hétvégére már +15C mondanak az időjósok. Azon a reggel a hideg ellenére nagyon szépen trilláztak a  madarak... erről jutott eszembe, hogy megmutatom még a  Modern Folk Embroidery  Four Seasons SAL februári madárkás részét.

Egy kicsit távolabbról...
Január és Február együtt :)  (Indulhat a március :))


4 megjegyzés:

  1. Hűha, hát ez gyönyörű lesz! Micsoda fonal, nagyon illik hozzá.

    A szívecskék is aranyosak (a sütit inkább meg sem említem:D).

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lettek a szívek! Megnéztem a linket is, se a tiéd sokkal, de sokkal szebb!!! Tökéletesek!!!
    Köszönöm az idézetet is!
    A kókuszos sütiből szívesen megennék most egyet...:o)))

    VálaszTörlés
  3. Szépek a szívecskék, gyönyörűen alakul a SAL.Továbbra is nagyon tetszik a vászon, amire hímezed, a fonal is jó választás volt.

    VálaszTörlés