2016. február 2.

♥ ♥ ♥


Hétvégén sikerült Eszterrel találkozni :). Gyönyörű hímzéseket, varrományokat láttam (és fincsi sütit is ettem :)).
Csodaszép, finom dolgokkal (a szív és a nagy párna annyira-de annyira pihe-puha ) lepett meg, többek közt új  húsvéti Easter Sampler & Happy Easter Pinkeep  mintájával is. 
Eszter, NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!

Kis ajándékot én is készítettem, de erről majd egy következő bejegyzésben írok...


Majdnem az utolsó pillanatban készült el decemberben Mani di Donna által szervezett kis kihívásra készült hímzésem befejezése. Ebben a bejegyzésben már mutattam, és tegnap kaptam kézhez az általam választott 2 mintát (majd 1 hónapig utazott Rómából, de sikeresen megérkezett-már majdnem lemondtam róla) . 
Az egyik minta Petal Pincushion , a másik La vie en rose .   
Simona NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM! 


♥ Szíveket gyűjtök ♥
Szeretem azt, aki gyűjt. Naponta van benne öröme. Megnézi gyűjteményét, gyarapítja, ápolja, gondozza, megmutatja barátainak. Közben örül, hogy neki van az, amit szeret.
Tisztelem a bélyeggyűjtőket, a rovargyűjtőket és azokat, akik címkéket, képeslapokat, érméket gyűjtenek. Bármit..... Te mit gyűjtesz?
Amit én gyűjtök, ahhoz nem kell pénz. Amit gyűjtök, annak nincs ára, mégis mindennél többet ér.
Szíveket gyűjtök. A jelkép. Az embert jelenti.
Úgy járom útjaimat, élem napjaimat, hogy szíveket keresek. Talán bolondnak hinnének, ha tudnák, miért nézek kutatón mások szemébe. Bolondnak hinnének, mint a görög bölcset, aki nappal lámpásával embert keresett a piacon.
Szíveket gyűjtök. Nekem nem valami kell, hanem valaki. Ember.
Ember, aki rám mosolyog; aki megért; aki tisztességes; aki hűséges; akiben szeretet él; aki örül, hogy észreveszik; akiben a tehetség egy szóra kinyílik; ember, aki egyszerűen érték, mert Ember.
Ha van olyan nap, hogy nem találok, az én hibám.
Nem néztem eléggé szét, nem néztem a látszat mögé, az előítéletek alá.
Szerencsétlensége az embernek, hogy a jót szégyelli. Rejti, mint kagyló a gyöngyét. Hát én feltöröm a kagylót figyelemmel, érdeklődéssel és a gyöngyhalászoknál boldogabb vagyok. Mert az emberek között több az ember, aki méltó, hogy annak lássák, mint az, aki összetörte magában az emberséget.
Elfogult vagyok? Téged nem ismerlek. Embernek tartod magad. Hányan vesznek észre? Hányan kérik a szíved? Hányan látják, hogy jó vagy?
Szíveket gyűjtök. Őrzöm arcukat. A szemük tüzére emlékszem. Ha azt felejtem, énjük bennem marad, amely belém égett egy pillanat alatt.
Nincsenek érméim, bélyegjeim, címkéim, sem galambgyűjteményem.
Szíveket gyűjtök.
Szívem tele van.
Velük és az örömmel, amelyet csak ők adhatnak.
Nézd el nekem, hogy végig magamról írtam. Eszelősen hiszem, hogy nincs nagyobb, fontosabb, mint az Ember. Embertelen korban élünk? Ne hidd el. Csak nézz önmagadba, nézz a mások belső világába, s meglátod az Embert. Csak annyi időt fordíts embertársaidra, mint a gyűjtök gyűjteményeikre. Kincseid lesznek. Nem olyan, mit pénzzel kifejezni lehet, nem valamik, hanem sok-sok szív benned, valakik, akiknek értéke semmivel ki nem fejezhető és mind személyes öröm életedben."

9 megjegyzés:

 1. tényleg csupa szív ez a bejegyzés!
  csodás fotókat készítettél. szívesen adtam, használj mindent egészséggel, és persze a kreativitásoddal. nagyon tetszenek a római ajándékok is, kíváncsian várom, miket alkotsz majd a mintákból.
  és micsoda idézet ez! annyira szép, annyira igaz! tökéletesen kifejezi mindazt, ami fontos♥

  VálaszTörlés
 2. Szeretem, mikor magából, gondolatiból, lelkéből ad valaki..... most sokat adtál, köszönöm!

  VálaszTörlés
 3. Megérintett történet, amit idéztél. Szívet melengető a barátság, ami köztetek van. Már többször írtam, de újra csak azt érzem, hogy milyen jó hozzád betérni, szemnek, léleknek.

  VálaszTörlés
 4. KÖSZÖNÖM Neked, Rita!
  Azt is, hogy az én "gyűjteményemnek" is tagja vagy... :)
  Kívánom, hogy minden nap gyarapodjon a gyűjteményed! :)

  VálaszTörlés
 5. Ez az idézet.....KINCS! NAGYON köszönöm! :"Talán bolondnak hinnének, ha tudnák, miért nézek kutatón mások szemébe. "....
  Bocs,hogy most nem írok a kézimunkákról.

  VálaszTörlés
 6. Csatlakoznék a többiekhez, ez a bejegyzés csupa SZÍV !
  A könnycsepp ott ül a szemem sarkában....Köszönöm.
  Kata (katamese.hu)

  VálaszTörlés
 7. Passando para matar a saudade de ver lindas peças.

  VálaszTörlés
 8. Oh, Eszter ajándékai csodálatosak!!!♥♥♥
  A karácsonyi hímzésed tökéletes lett! Örülök, hogy épségben megérkezett az ajándék :o) Kíváncsian várom, milyennek lesznek élőben :o)))

  VálaszTörlés