2011-04-29

Olvastam...

Tegnap várakoztam a buszra, és ezt olvastam a megállóban....

Az egyszerű ünnepek a legszebbek!

Ünnepe van az emberi barátságnak. Ünnepe van a férfi és nő szerelmének. Ünnepe van az egymást kedvelők együttlétének. Mint valami oázis, olyan az ünnep hosszú életutunkon. A napok egyhangúsága megtörik rajta, új erő és életöröm fakad belőle. Szükségünk van az ünnepekre, de elveszítettük értelmüket és elfelejtettük az ünneplést.
 Az ünnep megfullad a mértéktelenségben, a pazarlásban, minden üvegben, amit már nem kellett volna kiinnunk. Az ünnep meghal a hivalkodásban, a fogyasztásban, a dicsekvésben. Az ünnep halott, ha olyanok ülnek együtt komoly, álszent ábrázattal, akik igazából ki nem állhatják egymást. Az ünnep eltűnik az ajándékok áradata, a borítékhegyek és "társadalmi kötelezettségeink" teljesítése mögött.

Ünnepelni csak olyanokkal lehet, akiket szeretünk. Az ünnepnek nem kell drágának lenni ahhoz, hogy királyi legyen. Az ünnep akkor igazán ünnep, ha minden valódi, szívből fakadó, egyszerű és önfeledt. Ahol az emberek örvendező barátságban vannak együtt, mesélnek egymásnak, játszanak, esznek és isznak, táncolnak és énekelnek, ott az ünnep. Mindenki része az ünnepnek, mindenki ünnepel. Mindenki örül a legkisebb ajándéknak is, hiszen mindenki a szeretetet érzi benne.

Élj egyszerűbben, és kigyógyulsz a fogyasztás lázából.

7 megjegyzés:

  1. Igazán megszívlelendő gondolatok! :)

    VálaszTörlés
  2. Micsoda jó buszmegállók vannak felétek :o)!
    Nagyon tetszenek a képeid is! A pitypangos főleg...:o)!
    Szép hétvégét kívánok :o))♥!

    VálaszTörlés
  3. Éppen tegnap beszélgettünk családi körben, a közelgő névnapom és születésnapom kapcsán. Hasonló gondolatok és mondatok születtek, hasonló következtetésre jutottunk.
    Ezt pedig ma olvastam: Vannak olyan szavak, ami kézzel írva még többet jelentenek. Ezért a névnapi jókívánságaimat emil helyett hagyományos képeslapra kanyarítottam és már úton is van az ünnepelt felé.

    VálaszTörlés
  4. Mennyire igaz megállapítások! Köszi, hogy mi is elolvashattuk :O)

    VálaszTörlés
  5. Bizony sok igazság van benne. Minden nap lehet ünnep, ha szeretünk és szeretve vagyunk, amikor csöndes nyugalomban telik el egy délután és minden olyan "kerek". :)

    VálaszTörlés
  6. De jó, hogy megosztottad velünk. Hasonló témáról beszélgettünk tegnap a férjemmel a Húsvét kapcsán...

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép gondolatokat olvastam Nálad és csodaszépek a fotók is! (Nem tudok a követőd lenni, valami miatt nem tudok fiókkal bejelentkezni?!)

    VálaszTörlés