2021-09-30

Kirándulások és egy kis levendula

Nincsen nyár Tata nélkül :) 
Nyár elején jártunk a májusban átadott tatai Esterházy-kastélyban.  
Belülről is nagyon szép munkát végeztek a felújítást végzők. (találtam a neten előtte-utána fotókat is ITT ) A zöld díszterem átalakulása igen jelentős. Hangulatos szobák, finom részletek jellemzik.

Az Esterházy-kastély Tatán, a vár mellett, az Öreg-tó partján található. 

Pannonhalma a következő kirándulás helyszíne... 1999-ben jártunk itt utoljára.  

Pápára menet megnéztük a Pannonhalmi Főapatság-ot.

Pápán volt a szállásunk innen kirándulgattunk...  

Egy esős napon elmentünk a Főtérre - Nagytemplommal (Szent István vértanú-templom) szemben található szintén egy Esterházy kastély


Kombinált belépőt vettünk ami egy kicsit furcsa "élő tárlatvezetést" is tartalmazott - betekintést láttunk a barokk főúri élet hétköznapjaiba. Jobban tetszett a Kékfestő múzeum.

Jártunk a Pannonia Reformata Múzeumban, hallgatunk orgonakoncert az Orgonák éjszakáján az Ótemplomban ami nagyon szép volt...

Cseszneki vártúránk igen változatos időben telt...

Gyülekeztek az egyre sötétebb felhők és lefelé jövet a nagy eső előtt ép elértük a Lovagvár Étteremet.Eső után még elmentünk megnézni a Kőmosó-szurdok sziklafalait és megtaláltuk a zsidó temetőt is.

Bakonybélen is jártunk. 

Pannon Csillagdában kezdtük a napot, voltunk egy szuper UAZ-os barangoláson (mészégető kemence, bauxitbánya, a hubertlaki vadászházak és a "Bakonyi Gyilkos-tó".)A Szent Mauríciusz Monostort csak kívülről láttuk már mert bezárt- majd legközelebb- de elsétáltunk még a Borostyán-kúthoz és Szentkút-kápolnához.

Bakonybélen tudtuk meg hogy a felújítás ellenérre látogatható a Somlói vár, így következő utunk ide vezetett.

Hamár ott jártunk elmentük a Szent István-kilátóhoz is.

Az Úrkúti őskarszt és a Csárda-hegyi tanösvény sem maradhatott ki.

Délután még elmentünk Tapolcafőre (Örvény-tó és tanösvény).Pápáról vsszafelé is tettünk egy kitérőt Pannonhalmára - Boldog Mór-kilátó és lombkorona tanösvény-t és a Millenniumi emlékművet néztük meg. 

Hosszú beszámolóm végére egy kis hímzést is hoztam még...

Hétvégén hímeztem ezt a kis szíves-rózsás mintát.

Szív alakú, levendulával töltött (de cserélhető) befejezést szerettem volna... emlékeztem hogy régen mentettem valami hasonlót... megkerestem ITT találtam rá. 


Összeszedtem bátorságomat és elkészítettem.  Mehet is be a szerénybe....

Nagyon szép mosolygós napokat kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Szépek a kirándulos képeid, jó kikapcsolódás lehetett...A szék felett az a nagy rádió, nekünk volt gyerek koromba...Első rádiónk...Nagyon szép és mutatós, viszont többet volt a Gelkába a szervizbe, mint otthon..Ráadásul rettentő nehéz is volt, se autó, se busz, mozes kosárba cipeltük gyalog, ami jó hosszú út volt.
    Köszönöm a fotót, elő jött legalább egy emlék.
    A rózsás himzést már többször én is elkészítettem, nagyom szép kis minta, teljesen mindegy milyen szinben készül...Viszont a befejezés... szuper...!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű helyeken jártál, a hímzés is szép és jó ötlet a befejezés.

    VálaszTörlés