Hozzávalók:
20 dkg darált dió,
14 dkg apró szemű zabpehely,
13 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
16 dkg cukor,
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
2 dl olaj,
2 felvert tojás, 1 csipet só.
kb. 1 dl szamócalekvár.
Az alapanyagokat jól összekevertem, majd 1 órára hűtőszekrénybe tettem. Utána kézzel kis golyókat formáltam belőle, a közepükbe ujjal lyukat készítettem és szamócalekvárt tettem bele. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és 180C-ra előmelegített sütőbe kb. 15 perc alatt megsütöttem. ( közel 40 darab volt :) )
Egy kis hűsítő, mentás limonádéval jó párost alkot...
Nagyon szép mosolygós napot kívánok!
Köszönöm a receptet, szerintem ki fogom próbálni! Csak nálunk ribizli leki lesz sok, talán azzal. Tetszik, hogy kevés benne a liszt meg a cukor.
VálaszTörlésHű, ez nagyon finom lehetett!!! Köszönöm én is a receptet!!! :o)))
VálaszTörlésBizony! Nagyon finom volt! ;)
VálaszTörlés