2016-01-18

GRACE

 "– Arra gondolok – folytatta Jacques –, hogy amikor az ember még kisgyerek, lehetnek nagy álmai vagy céljai, melyek olyanok, mint egy mese: a saját jövőjének a meséje. Amikor pedig felnő, megérti, hogy mindezt nem csak nehéz elérni, de tele van kockázattal és fájdalommal, amiről gyermekként még fogalma sem volt.
– De továbbra is hinni kell benne?
– Tudom, hogy jómagam hiszek. Mindig is hinni fogok. Olyan vagyok, mint egy kártyajátékos. Ha a bank megkérdezi, folytatni kívánom-e, mindig igent mondok, és emelem a tétet.
– És ez nem veszélyes? – kérdezte Henry.
– Ellenkezőleg! – válaszolta Jacques. – Egyedül így lehet élni."
Csatlakoztam Palkó WORDS 2016 SAL-jahoz. Szombaton megkaptam az 1. lépést, és gyorsan el is készítettem. 40 countos Newcastle Flax vászont választottam hozzá. A betűket, szavakat Nina Gravestone fonalával fogom hímezni, a többi szín egyenlőre maradjon még titok :).
Sebastian Faulks: Emberi nyomok (Regényes kutatás az emberi elme eredete és korlátai után) könyvét olvasom mostanában - kb 100 oldal van még belőle hátra. Néha magával ragad és észre sem veszem éjszakába nyúlóan olvasom... néha meg kicsit száraz, tényközlő.
A bejegyzésben található idézetek ebből a könyvből származnak. 

"A boldogság észrevétlenül jön, nem igaz? Soha nem vesszük észre, amikor megérkezik,de egyszer csak megállunk egy pillanatra, és ráébredünk, hogy van itt valami... hogy valamitől több lesz minden. Ma reggel vettem észre, amikor jöttem a tó felől. A galagonya illata volt az, az ösvény mentén: nem csodálatos illat önmagában véve, mint a rózsáé - engem kicsit mindig a macskára emlékeztet, de számomra ez Anglia illata, a gyermekkor nyaraié. Az estéké az erdőben, a száraz ösvényeken tett sétáké, amikor az idő végtelennek tűnt. Hogy ismét visszacsöppenhessünk ide, ahhoz nyitottnak kell lenni a bennünket érő hatásokra, és talán kissé már eleve boldognak is kell lennünk."

"Az élet bizony néha ilyen! Egyszer táncolunk, máskor követ törünk, de sosem veszthetjük el hitünket! Ha a lift egyszer a magasban lesz, minden a magasba kerül vele egyszer."

Nagyon szép mosolygós napokat kívánok Mindenkinek!

11 megjegyzés:

  1. Igazán kíváncsi lettem úgy a könyvre, mint a további színekre! (.. egy púder rózsaszín.....)?

    VálaszTörlés
  2. Mikor megláttam a hímzést, rögtön arra gondoltam, ez a Nina Clay színével készült. Aztán elolvastalak, s megnyugodtam, hogy legalább egy találat a kettőből. Csodaszép ez a szín is, s igen szép a hímzés is. Főleg, ha 40 ct-os vászonra készül.

    VálaszTörlés
  3. De gyors voltál,de hát profi vagy benne. Én is szépen haladok. Ahhoz képest,hogy a kislányom mennyit hagy varrni.
    Nagyon szép színválasztás.Kíváncsi vagyok a továbbiakra.

    VálaszTörlés
  4. Passando para desejar um dia feliz na presença do Nosso Deus.

    VálaszTörlés
  5. Wunderschön dein erstes Wort. Ich freue mich das du auch dabei bist. Die Fotos sind so schön, genau das richtige Ambiente bei dir für diesen SAL.
    Grüße dich ganz herzlich
    Sandra

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű színt választottál a SAL-hoz!!! Kíváncsi vagyok a folytatásra! :o)

    VálaszTörlés
  7. Várom a folytatást. Az idézet engem is magával ragadt.

    VálaszTörlés
  8. wunderschön !! Ich habe auch schon angefangen und freue mich auf das gemeinsame Sticken. Liebe Grüße von Carmen

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szép kezdet, szép fonalat választottál.

    VálaszTörlés
  10. Ígéretes kezdet... és vonzó a könyv is :)

    VálaszTörlés
  11. Mivel én nem olvasom ilyen jellegű könyveket, el kell gondolkoznom az idézeteken, de a hímzés minősítésén nem:Olyan finom♥

    VálaszTörlés