2014-12-11

Remény

Lassan-lassan, de haladok :) talán van REMÉNY hogy karácsonyra elkészül Palkó HRSZ_SAL-ja. (legalábbis a magyar nyelvű...)

Köszönöm szépen az előző bejegyzéshez írt kedves szavakat! Cserébe megmutatom a gyors hógömböm titkát. Az enyém nem valódi gömb - Levendulalány oldalán található tutó egy igazi hógömbről, de ebbe hímzést esetleg laminálva tudnék elképzelni.
hógömböm alapja egy olyan hógömb, ami fényképtartós. A benne lévő "sablon"-t felhasználva (körberajzolva majd 2 mm-rel kisebbre véve), mint egy pinkeepet befejeztem a hímzést (karton, vatelin, hímzés illetve a másik oldalára anyag).
A hógömb közepén lévő résbe csak be kellett csúsztatni a pinkeepet, majd a talpát rátenni :). Gyors és szerintem mutatós.


Kezembe akadt Jostein Gaarder: Sofie világa. Fejezetenként ízlelgettem, emlékeztem (vagy nem :)),  gondolkodtam végig a filozófia történetét. Eszembe jutottak a középiskolás és főiskolás filozófia órák - ugyanaz a tanár tanított főiskolán is aki középiskolában.  
"Mi a legfontosabb az életben? Ha olyasvalakit kérdezel, aki éhezik, azt feleli majd, hogy az ennivaló. Ha olyasvalakit kérdezel, aki fázik, azt feleli majd: a meleg. Ha pedig ahhoz fordulsz kérdéseddel, aki magányosnak, elhagyatottnak érzi magát, azt a választ fogod kapni:az emberek társasága.
No és ha kielégítettük mindezen igényeket, akad-e még valami, amire mindannyiunknak szüksége van? A filozófusok szerint igen. Ők úgy vélik, hogy nemcsak kenyéren él az ember.Persze hogy létfontosságú az élelem. A szeretet és a gondoskodás is nélkülözhetetlen.Csakhogy van még valami, ami életünkhöz feltétlenül szükséges. És ez nem más, mint hogy tisztában legyünk azzal, kik is vagyunk valójában és miért élünk. " 


Egy könnyedebb könyvet is ajánlanék: Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak. Ove néha mosolygásra késztetett, néha vele együtt dühöngtem, vagy vártam, izgultam vele ... emlékeket ébresztett, magával ragadott.
Szívesen olvasnék másik könyvet is ettől az írótól, de ezt is újraolvasom majd :).

Harmadik könyvet  még nem olvastam, de már kézben tarthattam -igaz nem sokáig, mert az egyik ajándékom lesz :), de már nagyon elkezdeném. Az FB-n láttam Mosolyka egyik bejegyzését a napokban a pillanatcsillagokról:
"...Nincs más dolgod, mint észrevenni a pillanatcsillagokat, s engedni, hogy a fényük beragyogja az életed! Majd meglátod, mennyi csoda vár még rád ..."


Napokban nézegettem régi fényképeimet ... 
Talán ez a kedvencem :)

A kalapomat nagymamám horgolta.
Színe pedig piros volt, mert akkor az volt a kedvenc színem :).

Szép mosolygós napokat kívánok!

9 megjegyzés:

  1. Csodaszép voltál már kislánynak is :))) Hógömböm nekem is van, igaz, nem hímzést tettem közé, hanem az esküvői fotónkat, de köszi az ötletet!!!
    Nagyon tartalmas és szép gondolatokat írtál le, most nagyon szíven találtak.... pont karácsony előtt értek csalódások....:((( Jó olvasgatást, és hímezgetést továbbra is!

    VálaszTörlés
  2. "A szeretet soha nem vall kudarcot. De legyenek akár prófétálás ajándékai, el lesznek távolítva; legyenek akár nyelvek, meg fognak szűnni; legyen akár ismeret, el lesz távolítva. Mert részleges ismeretünk van, és részlegesen prófétálunk; de amikor megérkezik, ami teljes, el lesz távolítva, ami részleges. Amikor kisgyermek voltam, úgy beszéltem, mint egy kisgyermek, úgy gondolkodtam, mint egy kisgyermek, úgy okoskodtam, mint egy kisgyermek; de most, hogy férfi lettem, elhagytam a kisgyermek jellemvonásait.Jelenleg ugyanis homályos körvonalakban látunk egy fémtükör által, de akkor majd szemtől szemben. Jelenleg részleges ismeretem van, de akkor majd pontos ismeretem lesz, mint ahogy engem is pontosan ismernek. Most azonban megmarad a hit, a reménység, a szeretet, ez a három; de ezek közül a legnagyobb a szeretet." 1korintust 13:8-13
    Nagyon édes kislány voltál! ... és most is az vagy, csak felnőttél! <3

    VálaszTörlés
  3. Annyira cuki a fotó! Tulajdonképpen sokat nem változtál.
    A hímzésed nagyon szép lesz, tetszik, hogy barnás fonallal hímezed - "időtálló", meleg szín, illik a témához.
    A hógömb az én emlékeim szerint jellegzetesen retro dekoráció, meglepően jól mutat benne a hímzés.
    És a könyvek... ezen a téren is jó ízléssel válogatsz.

    VálaszTörlés
  4. Milyen színnel hímzed Palkó mintáját? Olyan szép!
    Szeretem a könyvajánlóidat♥

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik a hímzésed!!! Ez a fonalszín választás telitalálat volt! :o)
    Mi is pont erre gondoltunk, mint Eszter, amikor megláttuk a fotót: nem sokat változtál :o)))) Persze azért nőttél...de ugyanolyan aranyos vagy, mint a képen :o)
    Köszönöm én is a könyvajánlót!!!

    VálaszTörlés
  6. Oh, és nagyon-nagyon tetszik a fejléced! ♥

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép lesz! :)
    Ilyen hógömböt én is vettem, csak megfelelő mintát nem lelek bele (mármint az elképzelésemnek megfelelőt... :))

    VálaszTörlés
  8. Hálásan köszönöm a hógömb leírását! Rendelek is hamar, hátha elkészül még karácsonyig.
    köszönöm a könyvajánlásokat, leírásokat is.nagyon szeretek olvasni, most épp karácsonyi történeteket olvasgatok Fekete Istvántól :)
    Szép lesz a hímzésed, én is néztem Palkónál, szívet melengető, talán jövőre kihímzem .
    A kislánykori képed nagyon kedves, tetszik.
    Pihenj sokat, kapcsolódj ki, remélem már teljes lesz a gyógyulásod a jövő hétre :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon ötletes a hógömb, köszi a leírást! Palkó mintája bájos, talán egyszer én is nekikezdek.

    VálaszTörlés