2020. szeptember 2.

Nyár végén...

Április végén a Be well bejegyzésben mutattam, hogy elővettem a MFESAL 2018-t újra. Szerettem volna a nyári részt a nyár végére befejezni, majdnem sikerült... (hátha lesz indián nyár és akkor arra talán kész lesz :)).

pkedj vigyázva, kedves!
Míg mély varázsa tart
e percnek, ülj le mellém.
A csöndet ne zavard.
 
Az Ur mennydörög olykor,
máskor a suhogó
tölgyek holdfénybe rezgő
szavával suttogó,
 
máskor csókokba csattan
termő parancsa, majd
költők szájával szólal,
mikor a rím kihajt.
 
Most, hogy ily enyhületben,
mivel sem küzködőn
ülök a tiszta csendben,
a tiszta küszöbön:
 
egy kis tücsköt választott
s e cirpelésen át
beszél. Figyelj, figyelj csak!
Én értem a szavát.

DSIDA JENŐ: NYÁRESTI ÁHITAT Lépkedj vigyázva, kedves! Míg mély varázsa tart e percnek, ülj le mellém. A csöndet ne zavard. Az Ur mennydörög olykor, máskor a suhogó tölgyek holdfénybe rezgő szavával suttogó, máskor csókokba csattan termő parancsa, majd költők szájával szólal, mikor a rím kihajt. Most, hogy ily enyhületben, mivel sem küzködőn ülök a tiszta csendben, a tiszta küszöbön: egy kis tücsköt választott s e cirpelésen át beszél. Figyelj, figyelj csak! Én értem a szavát.

A Cultura Magazin cikke csak engedéllyel másolható.
Lépkedj vigyázva, kedves! Míg mély varázsa tart e percnek, ülj le mellém. A csöndet ne zavard. Az Ur mennydörög olykor, máskor a suhogó tölgyek holdfénybe rezgő szavával suttogó, máskor csókokba csattan termő parancsa, majd költők szájával szólal, mikor a rím kihajt. Most, hogy ily enyhületben, mivel sem küzködőn ülök a tiszta csendben, a tiszta küszöbön: egy kis tücsköt választott s e cirpelésen át beszél. Figyelj, figyelj csak! Én értem a szavát.

A Cultura Magazin cikke csak engedéllyel másolható.

 Dsida Jenő: Nyáresti áhitat

Ma jelent meg a boldogság buborékos SAL 20. kis buboréka, este talán ezt hímzem film nézés közben. 

Amikor megjelenik egy új, azt gondolom hogy ez a legkedvesebb...

Szeretem ezeket a kis buborékokat, annyira változatosak pedig csak pár x-ből állnak.

Nagyon régen írtam könyvekről... 

Mario Escobar:Auschwitzi bölcsődal - szívig hatoló történet a  cigányok deportálásáról, táborbeli mindennapjaikról, kitartásról, anyai szeretetről.

Nem is volt kérdés, hogy Fredrik Backman: Hétköznapi szorongások könyve előre kerül az olvasandók listájában. Az elején kicsit nehezen hangolódtam rá, de utána magával ragadott... nagyon szerethető, hétköznapi idióták kis puzzle darabjai a végére összeállnak és hatnak ♥.

"Idegenek vagyunk, elmegyünk egymás mellett, a te szorongásod egy pillanatra hozzáér az enyémhez, a kabátjaink szövetszálai egyetlen pillanatra összegabalyodnak valahol egy járdán, a tömegben. Sosem derül ki igazán, mit teszünk a másik ellen, a másikkal, a másikért."

"Azt mondják, az ember személyisége a tapasztalatainak összessége. De ez nem igaz, legalábbis nem teljesen, mert ha a múltunk lenne az, ami meghatároz bennünket, nem bírnánk együtt élni saját magunkkal. Meg kell győznünk magunkat, hogy többek vagyunk a tegnapi hibáinknál. Hogy a jövőbeli választásaink is mi vagyunk, a holnapok is mi vagyunk."

"ezért kell kedvesnek lenni az emberekkel, még az idiótákkal is, mert sosem lehet tudni, milyen terhet cipelnek.... Lelke mélyén mindenki jó akar lenni. Kedves. A baj csak az, hogy nem mindig tud az ember kedves lenni az idiótákkal, lévén idióták." :).

Nagyon várom a következő könyvét is...

A Facebookon csatlakoztam a Nincs időm olvasni kihivas/VAN IDŐM OLVASNI CSOPORT!-hoz . Augusztusi könyv a Arthur Brand: Hitler lovai volt, amit pár napja kezdtem el olvasni. Ezt is jó szívvel ajánlom.

A csoportba a következő közös könyv Dragomán György:Rendszerújra (az egyik kedvenc kortárs íróm - írásait olvashatjátok a Qubit.hu-n is).

2 megjegyzés:

  1. Szerintem lesz indián nyár, így be fogod tudni fejezni a hímzést! :o)
    Valóban szépek ezek a boldogság buborékok!!!

    VálaszTörlés