2016-11-22

Pillanatkép(ek)


Szombaton egy gyors almás-fahéjas muffint sütöttem és gyorsan le is fotóztam a régebben elkészült dobozkát is.
SubRosa Harvest Blessings mintáját gyűrött selyemszalaggal díszítettem. Egy kicsit közelebbről ilyen:

Rápróbáltam két kis szív-kagyló gombot.. szerintetek vele vagy inkább nélküle legyen?

A xJudesign fonalak lakóhelye lett a doboz. Erről eszembe jutott egy könyvajánló is. Mostanában hajnalban sokszor felébredek és nem tudok visszaaludni. Ilyenkor 1-2 fejezetet olvasok Kepes András:Világkép könyvéből. Idézeteket nem írtam belőle ki, de a fülszöveget elhoztam: "Humorral, könnyedén persze, nehogy megijesszem magam. Tudom, végső válaszok nincsenek, csak végső kérdések – ez a könyv is csupán amolyan szubjektív világ-pillanatkép." Ma hajnalban olvastam ezt a mondatot benne: "De ma már mindenki rohan a dolga után, csak nagy ritkán jut idejük, hogy egymás lelkét melengessék"
Októberben sikerült Eszterrel ismét találkoznom... elvileg egy hímzős délutánnak indult, de inkább beszélgettünk :)

A betervezett mintát még aznap este ki is hímeztem a kapott alapanyagokból. A  párna másik oldalára egy kis gyapjú szív került.

Most szombaton egy picurka hímzés is belefért az időmbe.. Subrosa:Merry Christmas pincushion kis fehér madárkája készült el.


A hibiszkuszunk 2 fodros virággal örömöztetett meg... ezzel kívánok nagyon szép mosolygós napokat!

2016-11-06

Színes ősz...





"Bármennyi dolgod legyen is, mindig legyen időd, hogy csendben leülj, és elnézd, hogyan billeg a szélben a falevél."
Elizabeth Lawrence




A falevelek között látható bobinák mintáját a Isa R blogon találtam, és Belle Soie Grape Juice selyem fonállal hímeztem ki xJudesign - Dramle brown 40-es vásznára . Sütöttem  még citromos-gyömbéres muffint és Zserbó muffint :)

Juliannától kaptam ezt a csodaszép könyvjelzőt, nagyon szépen köszönöm itt is :)
A mindennapi pörgés után jólesett  Tan Twan Eng: Esőcsináló könyvét olvasni. A helyszín Malajziában, Pinangon  és a második világháború és a japán megszállás idején játszódik a történet. Lassúsága, nyugalma, sokszínűsége elvarázsolt. Kíváncsi vagyok Eng következő könyvre is, de addig hoztam 2 idézetet a könyvből:
"Amikor eltévedsz e világban vagy magában az idő birodalmában, emlékezz vissza rá, ki voltál valaha, és nyomban tudni fogod, ki vagy jelenleg! Ezek az emberek hajdan mind egyek voltak veled, s most te is egy vagy ővelük. A születésed előtt énbennem éltél, és én tebenned élek majd a halálom után. Ez a család lényege."
"Az elme felejt, de a szív örökké emlékezik. És mi más a szív emlékezete, mint a szeretet maga?
Először nem is tudtam, mi lehet az a nedves és forró áradat, amely tűzként égeti a szemem, mégis lehűti körülötte a bőrt. Akkor rájöttem, hogy a könnyeim..."

Hímezgettem egy kicsit, építettem 1-2 házat a Maggi Co's Village: It's Halloween mintából...

most itt járok:


Fotóztam még 1-2 dolgot rövidesen azt is mutatom, ha ideérek a blogba megint... addig is hoztam a tegnap sütött olasz-almás pitét ...



 Nagyon szép mosolygós napokat!