2016-01-26

Gyöngybuckó

- a régi magyar füvészkönyvekben a fehér fagyöngy népi elnevezése.


A görög mitológiában is jelen volt, mert örökzöldje a tavasz visszatértébe vetett reményt tartotta fent. A druidák szent növényként ismerték, mert mikor minden növény téli álomba merül, ez zöldell, mintha az életerő belé vonult volna vissza.
A fagyöngy olyan növénynek számít, amely szerencsét és jólétet hoz, elűzi a rossz gondolatokat és a démonokat, és fenntartja a harmóniát a családban. Ajándéka készült ez a kis képecske.
 A fagyöngy mintát Luli blogjában láttam meg január elején.  Kicsit közelebbről ilyen:
Készítettem még egy kis áfonyás-csokis muffint. Az eredeti recept  "A legcsokisabb csokis torta" 16 cm-es tortaformához adta meg a hozzávalókat, nálam ez Ikeás mini muffin formába sült és a csoki mennyiség fele darabos formában került bele.Tejszínhab sapkával a tetején a legfinomabb :)
Köszönöm,hogy benéztél hozzám!

2016-01-18

GRACE

 "– Arra gondolok – folytatta Jacques –, hogy amikor az ember még kisgyerek, lehetnek nagy álmai vagy céljai, melyek olyanok, mint egy mese: a saját jövőjének a meséje. Amikor pedig felnő, megérti, hogy mindezt nem csak nehéz elérni, de tele van kockázattal és fájdalommal, amiről gyermekként még fogalma sem volt.
– De továbbra is hinni kell benne?
– Tudom, hogy jómagam hiszek. Mindig is hinni fogok. Olyan vagyok, mint egy kártyajátékos. Ha a bank megkérdezi, folytatni kívánom-e, mindig igent mondok, és emelem a tétet.
– És ez nem veszélyes? – kérdezte Henry.
– Ellenkezőleg! – válaszolta Jacques. – Egyedül így lehet élni."
Csatlakoztam Palkó WORDS 2016 SAL-jahoz. Szombaton megkaptam az 1. lépést, és gyorsan el is készítettem. 40 countos Newcastle Flax vászont választottam hozzá. A betűket, szavakat Nina Gravestone fonalával fogom hímezni, a többi szín egyenlőre maradjon még titok :).
Sebastian Faulks: Emberi nyomok (Regényes kutatás az emberi elme eredete és korlátai után) könyvét olvasom mostanában - kb 100 oldal van még belőle hátra. Néha magával ragad és észre sem veszem éjszakába nyúlóan olvasom... néha meg kicsit száraz, tényközlő.
A bejegyzésben található idézetek ebből a könyvből származnak. 

"A boldogság észrevétlenül jön, nem igaz? Soha nem vesszük észre, amikor megérkezik,de egyszer csak megállunk egy pillanatra, és ráébredünk, hogy van itt valami... hogy valamitől több lesz minden. Ma reggel vettem észre, amikor jöttem a tó felől. A galagonya illata volt az, az ösvény mentén: nem csodálatos illat önmagában véve, mint a rózsáé - engem kicsit mindig a macskára emlékeztet, de számomra ez Anglia illata, a gyermekkor nyaraié. Az estéké az erdőben, a száraz ösvényeken tett sétáké, amikor az idő végtelennek tűnt. Hogy ismét visszacsöppenhessünk ide, ahhoz nyitottnak kell lenni a bennünket érő hatásokra, és talán kissé már eleve boldognak is kell lennünk."

"Az élet bizony néha ilyen! Egyszer táncolunk, máskor követ törünk, de sosem veszthetjük el hitünket! Ha a lift egyszer a magasban lesz, minden a magasba kerül vele egyszer."

Nagyon szép mosolygós napokat kívánok Mindenkinek!

2016-01-11

El Cha Ca Cha del tren

Elkészült a  a Maggi Co's Village: El Cha Ca Cha del tren  minta hímzése.
A legegyszerűbb befejezés pl. csipkével kiegészítve egy kép lett volna, valahogy így:
Amikor megláttam a mintát - kb 2 éve - akkor befejezésre egy henger alakú tároló ötlete ugrott be.

Hétvégén sikerült is elkészíteni a hengert :).
10 cm magas és az alapja egy 3 cm sugarú kör.

A belső részébe filc került.

Díszítésnek még egy kis fehér zsinórszerű is került rá.

Vidáman ugrottak bele a kis karácsonyi cukorbotok :)

Körbefotóztam, hogy minden oldalát meg tudjam mutatni.

Jöjjenek sorba a képek:



Az aljára egy kis kartonra feszített anyag került:

Tavaszig a polcon lakik :) és jól érzi magát nálunk.

Az élet fontos dolgai nem azok, amiket általában fontosaknak tartunk. Pénz, pálya, haladás, siker, munka: ha arról van szó, hogy megtaláljuk magunkat ebben a világban s érdemesnek ítéljük a benne létezést, akkor ezek mind nagyon aprócska dolgok. Az érzések és a hangulatok fontosak, melyek lelkünket színezik s a lelkünkön keresztül a világot is, melyben élünk.... Az érzés az, ami megtölti az embert, jóval és rosszal, széppel és csúnyával. S az érzések felszínén páraként lebeg a hangulat s váltakozó színeit rávetíti mindenre, ami körülöttünk van. Gondolatainkra is, szavainkra, beszédünk ritmusára, mindenre, ami belőlünk való. És így magára a világra is.
Wass Albert

2016-01-05

Vajon hova fut a vonat?

 Völgyön, hegyen át!
Elkészült a mozdony a Maggi Co's Village El Cha Ca Cha del tren  mintából. Már csak a házikós vagon és a noel felírat van hátra...
Szilveszterkor csodás csomagot kaptam Raqueltől, amiben két kisebb csomagot találtam. Az egyikben ezek a szépséges kincsek bújtak el:

A másikból egy gyönyörű filc szemüvegtartó filces könyv angyalkás minta és csodás grafika került elő .

 Raquel, NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM ♥!